Over Wim Schuurman


Hallo, mijn naam is Wilhelmus Gerardus Schuurman roepnaam Wim of Willem en ben 71 jaar oud, woonachtig in Krommenie, Ik ben ruim 50 jaar getrouwd met Tiny en samen hebben wij een zoon Tim, ook hebben wij twee kleinkinderen, Jesper en Meike.

Na mijn lagere school ben ik naar de MULO gegaan en ben ik in 1966 gaan werken in het bedrijf van mijn ouders (brandstoffenhandel in Amsterdam). Dit was zwaar werk vooral in de winter, lange dagen van 12 tot 15 uur waren heel normaal. Ook op zaterdag werd er dan flink gewerkt en op zondag de administratie. Tillen met ongeveer 35 kilo aan kolen op je nek c.q. schouders, vaak smalle steile trappen in het donker vanwege slechte verlichting en ook in de regen, sneeuw en harde wind en niet te vergeten de barre koude.
Mijn vader is in 1971 overleden en ik heb het bedrijf verlaten na een meningsverschil over hoe nu verder met de brandstoffenhandel. Ik wilde zelf overschakelen naar meer winkelverkoop zoals artikelen voor camping en verwarming. Verder wilde ik de handel in butaan en propaangas versterken.
Ik heb mijn dienstplicht vervuld in 2 fasen 16 maanden totaal, na deze tijd ben ik in Krommenie gaan wonen en werkte bij de firma Knap als chauffeur tot 1973. Vervolgens heb ik 5 jaar bij Forbo-Krommenie gewerkt in een 3 ploegensysteem als voorman diepdrukker in de vinylafdeling.
In februari 1978 ben ik begonnen als buschauffeur bij de ENHABO in Zaandam en heb tegelijkertijd een aantal studies gedaan (wiskunde en vakdiploma openbaar vervoer) Deze kon ik goed gebruiken in het rooster project van UVA waarbij chauffeurs zelf hun diensten mochten samenstellen en ook de indeling van de diensten regelde. Met deze ervaringen ben ik 1989 aangesteld als roosteradviseur en in 1990 ben ik roostermaker geworden het beroep wat ik tot 31 december 2013 met heel veel plezier heb gedaan. Sinds 1 januari 2014 ben ik met pré-pensioen/pensioen

Na mijn pensionering ben ik door diverse OV bedrijven benaderd om advies en ben nu af en toe werkzaam als zpp-er in mijn eigen OV-Advies Schuurman bedrijfje. Ik ben zelfs in Brisbane Australie geweest voor een mooie klus met de ferry's. Daarnaast hebben EBS, connexxion gebruik gemaakt van mijn kunsten, deze werkzaamheden (klusjes) laat ik nu achter mij door de corona maar ook vind ik het wel genoeg zo.